wat we doen bij Psychologen Praktijk Oudwijk te Utrecht

Wanneer je kampt met
negatieve emoties, gedachtes of herinneringen die je belemmeren in je functioneren, kun je wenden tot een psycholoog. Vaak hebben mensen al een heleboel geprobeerd voordat ze de stap naar een psycholoog zetten. Het is normaal om je soms somber, gespannen of verdrietig te voelen, dat hoort bij het leven. Meestal lukt het mensen om hier zelf weer uit te komen. Indien dit niet het geval is kan een psycholoog uitkomst bieden. Een psycholoog helpt je om overzicht te krijgen en biedt ruimte voor andere perspectieven door te luisteren en met je mee te denken.

Neem gerust contact op
Wanneer je twijfelt of je je zult wenden tot een psycholoog, kun je ons bellen voor overleg. Ook als je het moeilijk vindt om de stap te nemen, kun je contact opnemen. Mensen weten vaak niet wat ze kunnen verwachten van een psycholoog. We kunnen je vragen hierover dan beantwoorden en samen kijken of een afspraak de juiste optie voor jou is.
Om je aan te melden is het niet nodig om een verwijzing te hebben van je huisarts. Wel vraagt de zorgverzekeraar hier soms om, als je (een gedeelte van) de behandeling vergoed wilt krijgen. We raden je dan ook aan om vooraf te informeren bij je zorgverzekeraar. Aanmelding geschiedt via email: info@praktijkoudwijk.nl of telefoon: 06-42029183. Tijdens de behandelingen en na kantooruren staat de voicemail aan. Deze wordt dagelijks afgeluisterd. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan word je zo snel mogelijk teruggebeld. Voor meer informatie, klik hieronder op aanmelden.

Met welke klachten kan u niet bij ons terecht?
Mensen die last hebben van een acute psychose (wanen of hallucinaties hebben), een ernstige verslaving hebben, ernstig suïcidaal zijn (crisis) of autisme of een aanverwante stoornis hebben, kunnen wij in onze praktijk niet helpen. Zij kunnen zich via de huisarts laten verwijzen naar een GGZ-instelling.