Toeja Megens
Mijn naam is Toeja Megens. Ik ben geboren in 1974, woon samen en ben moeder van twee kinderen. Nadat ik afstudeerde in de psychologie aan de Universiteit Utrecht, ging ik aan de slag als selectiepsycholoog in het bedrijfsleven. Na enkele jaren realiseerde ik me dat ik me wilde ontwikkelen op hulpverleningsgebied in plaats van mensen te beoordelen op hun kwaliteiten. Mensen kunnen helpen en begeleiden bij het omgaan met problemen, tegenslagen en klachten leek mij interessant, zinnig en bovendien veel voldoening gevend werk. Als behandelend psycholoog heb ik gewerkt in verschillende settings, waaronder een ziekenhuis en een eerstelijnspraktijk. In het St-Anna Ziekenhuis te Geldrop heb ik mijn opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (BIG-registratie) afgerond. Hierna ben ik bij Indigo Gezond Werken, onderdeel van Altrecht (een regionale ggz-instelling) gaan werken, waar ik tot op heden parttime werkzaam ben.

Als psycholoog vind ik het belangrijk om goed te luisteren en cliënten onbevooroordeeld tegemoet te treden, zodat u zich gehoord, begrepen en gerespecteerd voelt. Het is mijns inziens van groot belang dat er 'een klik' is tussen cliënt en behandelaar en dat u zich op uw gemak voelt en vrij om gedachten en gevoelens te delen.

Samen met een aantal enthousiaste en gedreven collega-psychologen besloten we in juli 2008 onze eigen praktijk op te zetten. Belangrijk voor ons is dat we de ruimte hebben om onze cliënten goed en doeltreffend te kunnen helpen bij veelvoorkomende problemen. Ik ben blij dat ik de kans heb dit werk te kunnen doen en op deze manier mensen kan ondersteunen, begeleiden en helpen bij problemen waarmee velen van ons in het dagelijks leven kampen.

Registraties:
Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-register)
lid van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen)
Gedragstherapeut VGCt